Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

 

 

Rólunk

 

1989. januárban alakultunk, első kelet-európai zsidó kiadóként. Feladatunknak tekintjük a hagyomány és kultúra zsidó  népszerűsítését magyar nyelven, illetve a sajátosan magyar zsidó kulturkincsek magas színtű bemutatását.

Eddig, a korábban általunk szerkesztett Alef-könyvekkel együtt, mintegy százötven kötetünk látott napvilágot. Többek között a nemrég újra kiadott első teljes kétnyelvű (héber-magyar) Bibliát is kiadtuk, két vaskos kötetben, olasz bibliapapíron, vésett arany nyomású grabolit kötésben. Ugyancsak kiadtuk a Héber nyelv tankönyvét izraeli beszélőkkel készült nyelvkazetta (CD) kíséretében, továbbá egy videó kazettát a héber nyelv tanításáról, valamint a Héber-Magyar nagyszótárt és annak párját, a Magyar-Héber nagyszótárt. Reprint sorozatunkban elsősorban a Rabbiképző volt professzorai, Scheiber Sándor, Hahn István, Heller Bernát és mások műveinek felújítását célozták. A www.zsido.hu Internet oldal fejlesztését is mi végezzük, ahol a hazai és a világszerte mindmáig magyarul beszélő zsidók tartanak kapcsolatot az őshazával.

         Antik könyvek és műtárgyak vételével és eladásával is foglalkozunk, így ma Magyarországon egyedülálló kínálattal rendelkezünk zsidó szép-, gyerek---, a holokausztirodalomból, monográfiákból. Gazdag anyaga van a papírrégiségeknek, képeslapoknak, dokumentumoknak is.

         Könyv- és ajándékboltjaink mind a magyarországi zsidóság, mind az itt tartózkodó turisták számára közvetíti a magyar és a zsidó kultúra alkotásait. Kaphatóak a zsidó mindennapok és ünnepek használati tárgyai minden igényt kielégítő minőségben.  

        Az izraeli kegytárgyak mellett a közkedvelt holt-tengeri készítmények is megtalálhatók.

       Több, mint 20 alkalommal szerveztünk judaika árverést, melyet az internet segítségével az egész világról figyelemmel kisérhettek az érdeklődők.

 

 

                                                                                                      Makkabi Kft.

 

 

Üzleteink:  Judaika Shop 1077 Budapest, Wesselényi u. 13.

                    Kabbala Bolt  1137  Budapest, Hollán E. u. 25.

 

Segíthetünk?

06 1 7841047        

 06 20 2223789  

info@judaika.hu