Dorka Goldkorn · Leon Weiczker · Noemi Szac-Wajnkranc Fellázad a gettó

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.500 Ft

A könyv három naplót tartalmaz: egy jóformán még gyerekszámba menő fiatalemberét, egy jómódú, intelligens fiatalasszonyét és egy kommunista harcosét. 
Mennyit olvastunk, hány filmet, színdarabot láttunk már a fasiszta fenevadak kegyetlenségéről, és mindegyikben találtunk valami újat; egyre bővül a vádirat a modern barbárok, a technika minden vívmányával felszerelt, „civilizált”, gázkamrás barbárok ellen. 
Ez a három vádirat különösen súlyos. Szerzőik nem hivatásos írók, történeteiket, hőseiket nem a szárnyaló fantázia szülte. Ők – ha helyenként irodalmi igénnyel is – a valóságot, a tényeket írták le. De nincs olyan dús fantázia, amely különb dolgokat tudna kitalálni, mint a hitleri pribékek, a kínzásoknak, a megalázásnak, az embertelenségnek ezek az utolérhetetlen szakértői. 
De hiába minden szakértelem! Erőszakkal, megfélemlítéssel, gyilkolással nem lehet meghódítani a világot. Hiszen még az üldözötteknek ez a viszonylag kicsiny „világa” is fegyvert fogott kínzói ellen. A tizenkettedik órában, amikor márt betelt a mérték, fellázadtak a haláltáborok és fellázadt a gettó. Hogyne lázadna fel az emberiség! Hogyne söpörné el útjából a kultúra, a haladás a szennyet, a sötétséget.

 

Leírás és Paraméterek

Segíthetünk?

06 1 7841047        

 06 20 2223789  

info@judaika.hu