Michael L. Brown : Kezeink vérrel mocskolva

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.200 Ft

Michael L. Brown : Kezeink vérrel mocskolva

A negyedik századi első „kersztény” zsidóüldözésektől a Holocaust kimondhatatlan borzalmaiig, korunk sajtójának Izraelt gyalázó megnyilatkozásaitól a szószék antiszemitizmusáig ez a mellbevágóan fájdalmas könyv az „egyház” és a zsidó nép tragikusan alakult közös történelmét tekinti át. Olyan történet ez, amit mindenkinek meg kell szívlelnie. Nem fog többé ugyanúgy viszonyulni a zsidóság felé az, aki elolvassa a Kezeink vérrel mocskolva c. könyvet. – Don Wilkerson, a Times Square Gyülekezet lelkipásztorának előszavából.

Szavaim tragikusan elégtelennek bizonyulnak mindannak a fájdalomnak, borzongásnak, hitetlenkedésnek és szégyennek kifejezésére, ami e könyv olvasása közben erőt vett rajtam. Elképzelhetőnek tartom, hogy Isten katalizátorként használja majd e művet abban a folyamatban, hogy Krisztus követői felismerjék a zsidóktól származó örökségüket, másrészt a zsidók megtanulják értékelni Krisztus követőinek az Ószövetség hitével való azonosulását, ugyanakkor keresztényeket és zsidókat egyaránt hozzásegíti annak mélyebb megértéséhez, hogy mit jelent a Krisztus által bemutatott és megélt szeretet. – Richard Halverson lelkész, a Szenátus káplánja

Bár teológiai szempontból távolról sem értek egyet a könyvvel, mégis mély benyomást tett rám. Azért imádkozom, hogy Dr. Brown üzenete világszerte átitassa a keresztények lelkét. Ha szavai úgy tudnak hatni, mint „langyos zápor a gyenge fűre, s mint permetezés a pázsitra”, az valóban Isten dicsőségét fogja szolgálni. (5 Mózes 32, 2-3) – Willliam Berman rabbi, a Zsidó Teológiai Szeminárium volt Bibliatanítója.

E könyv olvasása egyszerre okozott fájdalmat, hatott provokálóan és bizonyult igen hasznosnak számomra. Lelkemben feltépett sebek, szememben könnyek maradtak nyomában. Alapvető fontosságú mű, melyet minden igaz hívőnek meg kell ismernie. – Leonard Ravenhill, a Why Revival Tarries (Miért késik az ébredés?) c. könyv szerzője

Dr. Michael L. Brown jelenleg a Gaithersburgi (Maryland) Messiah Biblical Institute and Graduate School of Theology (Messiás Bibliai Intézet és Teológiai Továbbképző) dékánja és egyben hebraisztika professzora. A New Yorki Egyetemen diplomázott közel-keleti nyelvekből, és több több fontos tudományos cikket írt. Könyveiben főleg az ébredéssel és a szellemi élettel foglalkozik.

Segíthetünk?

06 1 7841047        

 06 20 2223789  

info@judaika.hu