Benedek István Gábor : Aranyhomok

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.800 Ft

Benedek István Gábor 26. könyvét üdvözöljük. Az Aranyhomok regény: 1954-55-ben játszódik Kecskeméten. Hőse pályáját kezdő újságíró. Naiv polgárfiú, nem jártas a politika ingoványában, a párt harcai távol állnak tőle. Ekkor váltják le a balos vonalat, jönnek a reformisták. De vannak árulkodó jelek, és főleg zűrzavar: ismét üldözik a kulákokat, leváltják a rákosista főszerkesztőt, sárba taposnak egy ifjú énektanárnőt. Hősünk megismerkedik a megyei első titkár fogadott lányával, és innentől különös dolgok történnek vele. Meghívják az elit nagy vadászatára. A titkárral itt közlik: menesztik; ezt a döntést már Moszkva is jóváhagyta. 

A háttér a poros, homokra épített, szomjazó város. A színészek nyugtalanok, a kaukázusi cirkuszt lázasan építik, a fiatal sportolók kerékpárversenyt hirdetnek, a focipályán érdekes élet folyik a függöny mögött. 

Miközben az első titkár a vadászfegyverét önmaga ellen fordítja. És a lövés végzetes. Már csak másfél év, és következik 1956…

BIG regénye izgalmas, tanulságos olvasmány. Ha jó, okos könyvet kíván magának az ember az ötvenes évekről, íme, most megtalálta!

Az illusztrációkat Vén Zoltán készítette művészi igénnyel. Az utószót Fazekas Lajos, filmrendező, a szerző iskolatársa írta.
 

Segíthetünk?

06 1 7841047        

 06 20 2223789  

info@judaika.hu